Küçükbaş hayvanlar için kullanılan metal uçlu plastik küpedir.

$0.18

Küçükbaş hayvanlar için kullanılan metal uçlu plastik küpedir.

$0.17

Küçükbaş hayvanlar ve köpek gibi evcil hayvanlar için kullanılan metal uçlu plastik küpedir.

$0.15
Küçükbaş hayvanlar ve köpek gibi evcil hayvanlar için kullanılan plastik uçlu plastik küpedir.
$0.14

Küçükbaş hayvanlar ve köpek gibi evcil hayvanlar için kullanılan plastik uçlu plastik küpedir.

 

$0.12

Küçükbaş Hayvan Kulak Küpeleri

Küçükbaş hayvan küpesi, Türkiye’de önemli bir ekonomik faaliyet alanı olan koyun ve keçi yetiştiriciliği için resmi işlemlerde önemli bir yere sahip olan bir uygulamadır. Küçükbaş hayvan küpeleri ile küçükbaş hayvancılığa kazandırılan yepyeni bir takip boyutu vardır. Hayvan küpesi, en başta hayvan yetiştiricisine ait kaç tane hayvan olduğunu, bu hayvanların yaş aralıklarını ve sağlık durumlarını belirlemede işe yarar. Aynı şekilde koyun cinsi Küçükbaş hayvanların tescili konusunda kayıt işlemlerinde kullanılmaktadır.

Bir koyun çiftliğinde ya da koyunları olan bir çiftçinin ağılında kesinlikle küpesiz koyun ya da keçi türevi hayvan olmamalıdır. Her küpeli hayvan bu çiftlik sahibinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde kayıtlı çalıştığını gösterir. Tüm bu hayvanların küpe numaraları ile bildirimleri yani tescilleri yıl bazında ülke genelinde hayvancılık üzerindeki verileri etkilemektedir.

Peki küçükbaş hayvanı olan hayvan yetiştiricisi nasıl küpe alabilir, nereye başvurmalıdır, bu küpelerin fiyatları ne kadardır ve bu küpe ne işine yarayacaktır?

1- Küçükbaş Hayvan Küpesi Nasıl Alınır?

Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan hayvan sahiplerinin mutlaka küpe başvurusu yapması gereklidir. Küçükbaş hayvanda başvuru için belirtilen süre hayvanın doğumundan ya da alımından sonraki 1 yıllık zaman dilimidir.

Bu 1 yıllık sürenin geçmesi küpesiz tespit edilen hayvanlara ceza kesileceği anlamına gelmektedir. Bir koyun ya da keçinin küpesiz olması durumunda kesinlikle veteriner raporu çıkmamaktadır. Aynı zamanda satış noktalarına giriş çıkışları kesinlikle yasaktır. Bu da keçi ve koyun sahiplerinin özellikle kurban döneminde büyük zarar görmesi demektir.

Koyun küpesi nasıl alınır? Küçükbaş hayvan sahipleri küpe taktırma işlemi için öncelikle bağlı bulundukları il ya da ilçenin Tarım Müdürlüğü’ne ya da yine bakanlık tarafından yetkilendirilen birimlere gitmelidir. Burada koyunları ya da keçileri için gerekli evrakları sunar ve başvurusunu yapar. Bu başvuruyu inceleyen bakanlık birimi her hayvan için bir numara verir ve bu numaralara küpe basılır. Bu küpeler için hayvan sahibinin bir küpe firması ile anlaşması ve küpeleme işlemini yaptırması gereklidir.

Küçükbaş hayvan küpesi sadece resmi işlemlerde değil hayvan sahibinin tüm işlerinde kolaylık sağlar. En basiti, günlük hayvan sayımında eksik koyun ya da keçi tespiti rahatlıkla yapılabilir. Özellikle büyük marka ya da çiftlik işletmelerinde sayım küpeleri günlük işleyişi büyük ölçüde rahatlatır. Çiftlikte eksik olan ya da çiftlik sınırından çıkmış hayvanın bulunması konusunda en büyük tespit unsuru küpesidir. Çünkü işletmenin adı ya da iletişim bilgileri bu küpelerde yer almaktadır.

Elektronik Küçükbaş Hayvan Küpesi

Küçükbaş hayvan küpesi alacaklar için en önemli seçeneklerden birisi de elbette elektronik küpe çeşitleridir. Bu küpeler ile elektronik takip sistemine işlenen koyun ya da keçi kulağında takılı çiple günlük olarak tek tıkla sayılabilir. Var yok bilgisi sisteme otomatik işlenir. Özellikle çok büyük ölçekli çiftliklerde günlük sayım işlemlerinde büyük yardımcıdır.

2- Küçükbaş Hayvan Küpesi Fiyatı

Küçükbaş hayvan küpesi alma aşamasından hayvan sahiplerini en çok düşündüren durum fiyatlardır. Özellikle koyun sürelerine sahip bir hayvan yetiştiricisi için küpeleme işlemi ciddi maliyet demektir. Özellikle de küpelerin düşmesi yeniden takılması gibi işlemleri de düşününce bu rakam gözde çok daha büyümektedir.

Küçükbaş Hayvan Küpeleri alırken öncelikle fiyata etki eden unsurlara bakmak gereklidir. Bu noktada öncelikle piyasada en kaliteli küpe üretimini yapan firma ile çalışmak gereklidir. Üretim kalitesi iyi olan bir kulak küpesi uzun yıllar hayvanınızı rahatsız etmeden başarılı şekilde kullanılabilir.

Küçükbaş küpe fiyatları na etki eden diğer unsur keçi/koyun sayısıdır. Bir küçükbaş hayvan yetiştiricisinin sahip olduğu hayvan sayısınca küpe gereklidir. Bu bazen 10-20 koyun olurken bazen de 500-600 koyundan çok fazlası olabilmektedir. Bu gibi durumlarda hayvan sayısı arttıkça fiyat değişecektir.

3- Küçükbaş Hayvan Kulak Küpesi Nasıl Takılır?

Kulak küpesi her yaştan küçükbaş hayvana takılabilir. Basımı yapılan küpeler için verilen tarihte hayvanlar firma tarafından küpelenir. Koyun ya da keçi sıkıca tutulur ve kulak küpesi aplikatörü ile hayvanın kulağına küpesi başarılı şekilde takılır. Takma işlemindeki başarı küpenin düşme oranına da etki eden faktörler arasındadır.

4- Küçükbaş Hayvan Küpe Sorgulama E-Devlet

Küçükbaş hayvan küpe sorgulaması özellikle kurban döneminde sıklık kazanmaktadır. İlk kez hayvan alacaklar için çok daha kıymetli olan bu sorgulama işlemi hayvan hakkında tüm detayları size sunacaktır. Bu veriler sayesinde verdiğiniz para karşılığında aldığınız hayvanın tüm sağlık değerlerini hatta ırkını, kilosunu, yaşını açıkça görmeniz mümkündür.

Küçükbaş hayvan tescil işlemlerinin Türkiye genelinde hayvanın tüm bilgilerinin açıkça sorgulanması hayvan alıcıları için çok büyük bir şanstır. Peki küpe sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Öncelikle koyun ve keçilerin kulaklarına takılan en fazla 13 hane olabilecek kulak küpe numaraları E devlet üzerinde; Tarım Bakanlığı Küpe sorgulama ekranında girilir. Küpe numarası girildikten sonra sorgula denir ve tüm bilgiler ekrana yansır.

Hayvan hakkında bilgi almak isteyenler mobil uygulamalar aracılığı ile de bu işlemi rahatça gerçekleştirebileceklerdir.

5- Koyun Kulak Küpesi Düşerse Ne Yapılır?

Küçükbaş hayvancılıkta küpeleme işlemi ile aslında bu hayvanlara tıpkı her vatandaşa verilen TC Kimlik numarası gibi birer numara zimmetlenmiş olur. Bu numara kesinlikle küpe ile muhafaza edilmelidir. Eğer küpe düşerse mutlaka bildirimi yapılmalıdır.

Düşen hayvan kulak küpesi için Tarım Bakanlığı il ya da ilçe müdürlüklerine mutlaka bildirimde bulunulmalıdır. Bildirimi yapılmayan kayıp küpe için uzun süreden hukuki süreçler ortaya çıkabilmektedir. Bunun için düşen hayvan kulak küpesi için kaybolduğu günden itibaren 30 gün içinde bildirim yapılmalıdır.

Düşen hayvan küpesi için Tarım Bakanlığı’na bağlı müdürlüklere giderek dilekçe vermek gereklidir. Her küpe numarası bir hayvana kayıtlıdır ve bu numara üzerinden yeniden bilgiler tanımlanır. Kayıp kulak küpesi bilgisi verilir. Yeniden verilen numara ile hayvan sahibi küpe firmasına yeniden basım için talepte bulunur. Yeniden basılan küpe hayvanın kulağına takılır.

Her kulak küpesi TÜRKVET’ e kayıtlıdır. TÜRKVET kulak küpeleri ile tüm verileri sisteminde saklı tutar. Kulak küpesinin düşmesi sonrasında resmi işlemlerinin başlatılması ve takibi süreci oldukça uğraştırıcı olacağından kulak küpesin kalitesine çok dikkat edilmelidir.

Küpsan, Türkiye ve Avrupa’daki küpe satış faaliyetlerinde yıllardır en iyi hayvan küpe firması olarak nam salmıştır. Bunun en büyük ve en önemli sebebi de küpe düşme oranının sadece %1 olmasıdır. Yok denecek kadar ufak bir oranla düşme riskini en aza indiren Küpsan, uzun yıllar boyunca hayvanlarınızın tescilli numaralarını muhafaza etmelerini sağlamaktadır. Üretimdeki kalitesi, küpelerinin okunurluk oranın yüksekliği, hızlı ve pratik anlayışı, kaliteli iletişimi ile uzun yıllardır hayvan yetiştiricileri tarafından takdir görmektedir.

Küpsan Ailesi olarak; sadece kulak küpesi üretiminde değil, var olan müşteri ağımızda kuvvetli bir güvenli iş ilişkisi ile referans ağında da aynı başarımızı sürdürmekteyiz. Bizim için kalite ve güven tesadüf değildir. Hayvanlarınızın güvenle tescili ve takibi için titiz bir çalışma içerisindeyiz. Bu kalite ve güven anlayışımızda yıllardır sunduğumuz hizmeti önümüzdeki yıllarda da eksiksiz sunmayı hedefliyoruz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR