Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların boyun kemerlerine takılan numaratörlerdir. Her numaratör bir basamak içerir.
$1.50

Hayvan ayak bileği bandı, kalabalık mera ve ahırlarda inekleri uzun vadeli işaretleyerek seçim yapabilmek için kullanılır. 

 

Herhangi bir tedavi veya aşı - ilaç uygulanmış hayvanları, kızgınlığa giren hayvanları ya da herhangi bir sebepten dolayı ahırda veya sağımhanede belli olması istenilen hayvanların bileklerine takılır.

$5.00
Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kulak küpelerini takmak için kullanılan metal gövdeli kilitlenebilir pensedir.
$13.00

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kulak küpelerini takmak için kullanılan plastik gövdeli pensedir.

$11.00

Silinmeyen, siyah kulak küpesi kalemidir. Boş kulak küpeleri üzerine numara yazmak için kullanılır.

$10.00

Büyükbaş numaratör boyun kemeri, kalabalık mera ve ahırlarda inekleri uzun vadeli işaretleyerek seçim yapabilmek için kullanılır. 

 

Numaratörleri geçirerek, büyükbaş hayvanların boynuna takmak için kullanılır.

* Kemer rengi üretime göre değişebilir 

$8.00

Küçükbaş numaratör boyun kemeri, kalabalık mera ve ahırlarda küçükbaş hayvanları uzun vadeli işaretleyerek seçim yapabilmek için kullanılır. 

 

Numaratörleri geçirerek, küçükbaş hayvanların boynuna takmak için kullanılır.

 

* Kemer rengi üretime göre değişebilir.

$4.00

Hayvan Kimliklendirme

Hayvan kimliklendirme, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından zorunlu koşulan bir uygulamadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahipleri tarafından belirli süreler içerisinde gerçekleştirilmelidir. Özellikle Türkiye’de dışa bağımlılığı azaltmak ve piyasada yer alan hayvan sayısını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Diğer taraftan hayvan kimliklendirme yapmanın çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Burada hayvan sahipleri ile birlikte hayvanın durumuna önem verilmektedir. Uzun yıllardır yürürlükte olan bu durum yönetmeliklerle birlikte resmiyet kazanmıştır. Tüm bunlar düşünüldüğünde hayvan kimliklendirme, sahipleri tarafından düzenli olarak yapılmaya devam etmektedir.

Hayvan Kimliklendirme Nedir?

Kimliklendirme işlemi insanlarda olduğu gibi her hayvana özgü bir numara verilmesi ile gerçekleşmektedir. Bu numaralar birden fazla haneden oluşmaktadır. Var olan numaralar hayvana özgü olacak şekilde verilir ve resmi olarak evraklarda veri olarak işlenmektedir. Hayvana dair nakliyat/taşıma ya da sağlık durumu kontrolü için gereklidir.

Kısaca hayvan kimliklendirme bir varlığı göstermek amacıyla resmiyet kazandırmak için yapılır. Bulunulan il-ilçe sınırları içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığında çalışan kurumlarca gerçekleşmektedir. İşlem sırasında veterinerler, hayvan sahipleri ve yetkili diğer bireyler aktif olarak rol oynamaktadır. Kimliklendirme sadece verilerle değil hayvan üzerinde de bir şekilde kalıcı hale getirilir.

Hayvan Kimliklendirme Nasıl Yapılır?

Günümüzde hayvan kimliklendirme yapabilmek için belirli başlı aşamaları takip ederek ilerlemeniz gerekecektir. Bu aşamaların çok uzun sürmesi beklenmez. Ancak bulunduğunuz il-ilçeye bağlı olarak sürenin değişebileceğini de unutmamanız gerekir. Aynı zamanda bu işlemi yaptırabilmek amacıyla belirli bir süre içerisinde (doğumdan sonra ilk 6 ay) başvurmanız gerektiğini unutmamalısınız.

I. Aşama: Tarım ve Orman Bakanlığına Başvuru

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yönetmelik ile gerekli aşamalar ve çalışanlar belirlenmiştir. Bu aşamada her ilde belirli bir sayıda yetkin çalışanlar bulunmaktadır. Çalışanlara öncelikle giderek yapmak istediğiniz hayvan sayısı, ırkı ve durumu hakkında bilgi vererek başvura bulunmanız gerekir.

Başvuru sırasında belirli evraklar vs. gerekebilir. Aynı zamanda hayvana dair bilgiler de alınır. Yapılan bu başvuru sonrası belirli bir gün için size bilgi verilir. Yoğunluğa bağlı olarak daha sonra da iletişime geçerek haber verdikleri görülmektedir. Başvuru sonrası yetkili kişilerin gelmesi beklenir.

II. Aşama: Veteriner ve Yetkili Kişilerin Kontrolü ?

Hayvan kimliklendirme için veterinerler ve bazı yetkili kişiler tarafından işletmenize, hayvanlarınızın yanına gelinir. Sağlık durumları kontrol edildikten sonra herhangi bir sorun görülmediği müddetçe kimliklendirme aşamasına geçilir. Hayvana özel kimliklendirme oluşturularak evraklar doldurulur. Daha sonra Türkvet sistemine bu bilgiler veri olarak girilmektedir.

Sisteme girilen verileri siz de sahip olarak kontrol edebilirsiniz. Var olan kimlik bilgisi size de verileceğinden internet üzerinden verilerin girişine göz atabilirsiniz. Böylece hayvanınızın yaşı, sağlık durumu sürekli kontrol altında tutulurken taşımacılık adına da izinlerinizi daha kolay alabilirsiniz.

III. Aşama: Numaratör ile Damgalama

Kimlik bilgisi elde edildikten sonra birden fazla hayvanınız varsa ayırt etmek adına numaratör kullanmanız gerekir. Hayvan kimliklendirme aksesuarları alarak hayvanınızın kimliğini bizzat ona ait olduğunu belli etmek için kullanabilirsiniz.

Yetkili kişiler geldiği an bu kimliklendirmeyi yapabilirsiniz. O gün içerisinde özellikle birden fazla kimliklendirme yapılacaksa karışıklığın önüne geçmek adına tercih edebilirsiniz. Sonradan ekstra işlem yaptırmaya gerek kalmadan işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Numaratör ile damgalama hem vücut hem de bilek, boyun kullanılarak yapılabilir. Küçükbaş ya da büyükbaş hayvanınız olduğu fark etmeksizin bu aksesuarlar ile gerekli numaralandırmayı yaparak kısa sürede işlemlerinizi sonlandırabilir, kimliklendirmeyi başarılı bir şekilde halledebilirsiniz.

Hangi Hayvanlara Kimlik Verilir?

Yönetmelik ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan kimliklendirme yapılacak sınıflar, nasıl yapılacağı, hangi durumlarda geçerli olacağı konusunda detaylar verilmektedir. Özellikle küçükbaş hayvanlarda (kuzu, koyun vs.) yaygın olarak sürdürülür. Ancak büyükbaş hayvanlarda da kimliklendirme zorunluluğu bulunur.

Kimliklendirme yapabilmek için doğumdan itibaren ilk altı ay içerisinde hareket etmeniz gerekir. Fakat bazı nakliyat ve el değiştirme durumlarına göre bu süre dokuz aya çıkabilmektedir. Hayvana kimliği kazandırıldıktan sonra nakliyat işlemleri için izin belgesi alınması mümkün kılınır. Bu yüzden resmiyette hayvancılık yapan bireylerin, kurumların kısa sürede kimliklendirme için başvuruda bulunması gerekir.

Hayvan Kimliklendirme Aksesuarları Nelerdir?

Her ne kadar hayvan kimliklendirme sonrası sayısal veriler bilgisayar ortamına kayıt edilse de hayvan sahiplerinin de bazı davranışlarda bulunması gerekir. Özellikle hayvancılığın çok sayıda canlı bir arada yapıldığı düşünüldüğünde bu oldukça doğaldır. Hayvanlar arasında karışıklık yaşanmaması, yaşam alanlarında ayırt edilebilmesi için aksesuarlar kullanılır.

Hayvan kimliklendirme aksesuarları dört ayrı başlıkta ele alınmaktadır. Bahsedilen bu aksesuarlar sadece hayvan sahiplerini ilgilendiren durumlardan birisidir. Zira kimliklendirme sırasında kullanılan farklı araçlardan da söz edilebilmektedir. Eğer siz de hayvan kimliği çıkarma konusunda adım atacaksanız şu ürünlere göz atmalısınız:

1 - Hayvan Numaratörü

Hayvan numaratörleri kimliklendirme sırasında hayvan sahipleri için düşünülmüş araçlardır. Kendi içerisinde farklı modelleri ile kullanım kolaylığı sağladığı görülmektedir. Hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanlar için ayrı ayrı tasarlanan bu numaratörler ile hayvanların kimlik numaraları doğrudan üzerine eklenebilmektedir.

Genel itibari ile tasma şeklinde numaratörler hayvan kimliklendirme sırasında kullanılır. Ayarlanabilir yapıda olması sayesinde boyun kalınlığına göre takılır. Diğer taraftan damga numaratörleri de mevcuttur. Özellikle büyükbaş hayvanların üzerine bu damgalarla numaralar adeta yapıştırılır. Böylece her kimliğin hangi hayvanda olduğu tespit edilebilir, ayırt edilebilir.

2 - Hayvan Ayak Bileği Bandı

Ayak bilekleri gövde ve boyna göre daha korunaklı alanlar olmaktadır. Soğuk damgalara nazaran silinme olasılığı olmamasından dolayı tercih sebebidir. Aynı boyunda olduğu gibi bu numaratörler de ayarlanabilir yapıya sahiptir. Ayarlanarak bileğe takıldıktan sonra rahat kullanım sağlamaktadır.

Bileklik tarzında yer alan bu modellerde numaralar ayarlanır. Her bir numara bir hayvanı temsil edeceğinden doğru hayvana takıldığı müddetçe sorun yaşanmaz. Darbeye karşı dayanıklı olmaları ve uzun süre kullanılabilir olmasıyla hayvan kimliklendirme esnasında oldukça pratik bir kullanım imkânı sağlamaktadır. Özellikle küçükbaş hayvanlarda tercih edilmektedir.

3 - Hayvan Numaratör Kemeri

Kemerler hayvanlarda boyuna takılacak şekilde tasarlanmaktadır. Tasma görevi gören bu malzemelerin çok uzun süre boyunca kullanılma olasılığı mevcuttur. Sırf bu yapısından dolayı kişilere büyük avantajlar sunmaktadır. Tekrar tekrar numaratör almaya gerek duymadan tek bir alışverişle amacınıza hizmet edebilirsiniz.

Hayvan kimliklendirme aşamasında gerekli sayısal veri elde edildikten sonra kemerde numara hazırlanmaktadır. Numaralar oluşturulduktan sonra kemerde boyun kalınlığına göre ayarlama yapılır ve takılır. Birkaç saniye içerisinde kullanılabilir yapıya ulaşması etkili olan unsurlarından sadece birisidir.

4 - Küpe Sökme Pensesi

Hayvan sahipleri tarafından sadece kimliklendirme numaraları takmak adına aparatlar gerekmez. Olası durumlarda küpeleri takma ve çıkarmak adına penseler de gerekebilmektedir. Hayvana zarar vermemek ve var olan ürünü çıkarmak amacıyla pense elde etmelisiniz. Sürekli kullanabileceğiniz bir ürün olduğundan elde bulundurmanız gerekecektir.

Küpsan.net olarak, hayvan sahiplerine kimliklendirme esnasında ihtiyaç duyacağınız tüm aparatları satışa sunuyoruz. Sizlere kısa sürede profesyonel hizmet vermek için seçenekleri de geniş tuttuğumuzu söylemeliyiz. Siz de ihtiyacınıza bağlı olarak hareket ederek bu yönde alışveriş yapmak isterseniz sitemize göz atabilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR